CSE Innovation Centre

University of Westminster

Project Details

Client

University of Westminster

Contractor

Willmott Dixon

Value

£1.6m

Contract Period

7 weeks

Project Summary

Willmott Dixon Interiors has delivered a £1.6 million refurbishment project at the University of Westminster that will provide multi-purpose space for students.

The national fit-out and refurbishment specialist contractor has repurposed and refurbished the ground and lower ground floors of the Cavendish Building at the university’s 115 New Cavendish St. campus.

The project has delivered 8,500 sq ft of flexible and engaging space within the building’s CSE Innovation Centre.

The space has been designed to switch use between a 40-seater programming lab with clustered group work areas and an exhibition area for open days, outreach and other collaborative work. It will also be used to showcase student work, research posters sessions and presentations, and act as additional meeting space.

Willmott Dixon Interiors has delivered a fantastic project. Despite a very restricted programme in an occupied building, they completed the works on time. Their team was very professional, proactive and hardworking. They showed great collaboration with the building users and provided regular updates on the progress. The Innovation Space is superb and will attract a lot of students and visitors. I will be very happy to work WDI again in the future.

We are extremely pleased that this project has been successfully delivered, it has really highlighted the benefits of the SCF’s collaborative process and I am sure the students will enjoy their new state of the art facilities.

This is an exciting project that has re-imagined the space across two floors of the Cavendish Building at the University of Westminster. We have created a highly engaging and multipurpose workspace that delivers enhanced teaching and learning facilities to enrich the student experience and showcase the School to potential applicants.